Individuele begeleiding

Heb je vragen over deze club? Stel ze gerust!

Neem contact op

No items found.

Individuele begeleiding

In de individuele begeleiding krijgen kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar met psychische of psychiatrische problemen 1-op-1 aandacht van een van onze medewerkers. Afhankelijk van het kind en het gezin en hun behoefte, werken we aan bepaalde thema’s (zie onder). Daarmee leveren we zorg per kind en per gezin op maat. De kans dat het kind of de jongere zich daardoor positief kan ontplooien is groot.

Individuele begeleiding is een vorm van begeleiding die we vaak (maar niet uitsluitend) bieden aan pubers en adolescenten, zowel aan degenen die nog thuis wonen, als ook aan jongvolwassenen die zelfstandig op kamers wonen.

Doel van individuele begeleiding

Het doel van individuele begeleiding is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van het kind of de jongere.

Bij zelfstandigheid of zelfredzaamheid denkt men al snel aan pubers en adolescenten. Maar in wezen stimuleer je als ouders en leerkrachten de zelfredzaamheid al vanaf de peuterleeftijd. Vanzelfsprekend in heel kleine stapjes, passend bij de leeftijd, maar je stimuleert je kind om zaken “zelf” te kunnen.

Veel jongeren met psychosociale en psychiatrische problematiek missen de zelfredzaamheid die eigenlijk bij hun leeftijd hoort. Van uiterst praktische zelfstandigheidszaken bij jongeren die zelfstandig (willen) gaan wonen tot diverse sociale vaardigheden, zoals het uiten van je mening, het reageren op complimentjes, voor jezelf opkomen, etc. Onze Care4Kidz medewerkers focussen daarom op het aanleren van vaardigheden in de dagelijkse praktijk, als je daar sterker in wil worden.

Thema’s

Tijdens de individuele begeleidingstrajecten, kunnen we o.a. aandacht besteden aan de volgende thema’s:

Opbrengst

De wekelijks terugkerende contacten met de medewerker bieden het kind of de jongere steun en plezier. Dat vergroot de kans dat individuele begeleiding de vaardigheden van het kind/de jongere op de thema’s zoals hierboven geschetst, helpt verbeteren.

Door wekelijks bij te kunnen praten, moeilijke situaties samen te oefenen, sociale vaardigheden te trainen of activiteiten buitenshuis te stimuleren, krijgen zij vaak weer meer vertrouwen in zichzelf, de toekomst en de wereld om hen heen.

Hoe gaan we te werk?

Meer informatie over onze werkwijze bij individuele begeleiding, vind je hier.

Logeren

Voor een deel van de kinderen en jongeren die bij ons individuele en/of groepsbegeleiding krijgen, bieden we maximaal 5 logeerweekenden op jaarbasis aan. We bieden de logeerweekenden aan voor kinderen die individuele of groepsbegeleiding krijgen binnen Care4Kidz. Naast het feit dat zo’n weekend gezellig is, en een extra mogelijkheid is om de accu op te laden voor zowel kind/jongere als de gezinsleden, werken we tijdens de logeerweekenden ook aan de gezamenlijk gestelde doelen.

Wil je meer weten over de logeerweekenden? Kijk dan hier.

Terug naar Aanbod

het team

No items found.
Kunnen wij je helpen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.