Groepsbegeleiding

Heb je vragen over deze club? Stel ze gerust!

Neem contact op

No items found.

Groepsbegeleiding

Sommige jongeren leren prettiger via een individuele begeleiding, voor anderen past een groepsbegeleiding beter.

In een groep kunnen de jongeren leren van en met elkaar, waarbij het geleerde meteen in praktijk gebracht kan worden. We werken, net als bij individuele begeleiding, aan vaardigheden als vrije tijdsinvulling, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, weerbaarheid, oplossingsvaardigheden, plannen en organiseren, etc.

We streven ernaar de kinderen en jongeren zoveel mogelijk in vaste groepen onder te brengen, met zo min mogelijk wisseling in begeleiders en samenstelling. Meer informatie over onze werkwijze vind je hier.

Grote variëteit aan groepsactiviteiten

Care4Kidz biedt diverse groepsactiviteiten. Een deel hiervan is vast (elke week hetzelfde), een andere deel varieert met regelmaat, soms zelfs wekelijks. We kijken samen met de jongeren wat zij leuk vinden om te doen, maar stimuleren ze ook om nieuwe dingen te ondernemen.

De activiteit is uiteraard niet het doel, maar het middel om te leren. Want leren doen we allemaal gemakkelijker en sneller tijdens prettige activiteiten.

Voorbeelden van activiteiten zijn creatieve activiteiten, koken, voetballen, zwemmen, speurtochten.

Waar en wanneer vinden de groepsactiviteiten plaats?

Wij bieden groepsactiviteiten aan in Geleen en Schimmert. De activiteiten vinden elke week plaats op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Dit zijn wisselende activiteiten, die minimaal een paar weken vooruit worden gepland op verschillende locaties. Ouders ontvangen per e-mail de activiteitenkalender.

Logeren

Voor een deel van de kinderen en jongeren die bij ons individuele en/of groepsbegeleiding krijgen, bieden we maximaal 5 logeerweekenden op jaarbasis aan. We bieden de logeerweekenden aan voor kinderen die individuele of groepsbegeleiding krijgen binnen Care4Kidz. Naast gezelligheid, werken we tijdens de logeerweekenden ook aan de gezamenlijk gestelde doelen. Meer informatie over de logeerweekenden, vind je hier.

Terug naar Aanbod

het team

No items found.
Kunnen wij je helpen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.