Opleidingen (K&J-) psychiaters

Heb je vragen over deze club? Stel ze gerust!

Neem contact op

No items found.

Opleidingen (K&J-) psychiaters

In samenwerking met Karakter, Academisch Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, draagt Care4Kidz met veel plezier bij aan de opleiding tot (kinder- en jeugd-) psychiater. Voor de opleidingsduur van 6-12 maanden biedt Care4Kidz een stageplek voor aios, om zich verder te bekwamen in de ambulante, outreachtende kinder- en jeugdpsychiatrie in een perifere setting.

Deze stageplek kan zowel een kennismaking met de kinder- en jeugdpsychiatrie bieden, als ook binnen de verdieping kinder- en jeugdpsychiatrie ingezet worden. Opleider is Emily Chatrou.

 

Leermogelijkheden

De aios kan zich bij ons bekwamen in diagnostiek en/of behandeling van kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun systemen, samenwerkend met andere lokale hulpverlening. Care4Kidz profileert zich nadrukkelijk ook als een netwerkorganisatie. Het behandelteam heeft zich bekwaamd in de methodiek van het Steunend Relationeel Handelen, waar de aios mee kan kennis maken. Ook bestaat er de mogelijkheid een (deel)taak te krijgen binnen ons specifiek deeltijd-behandelaanbod voor thuiszitters met psychische/psychiatrische problematiek, in een geïntegreerd aanbod van behandeling en onderwijs (IZEO: Integratie Zorg en Onderwijs).

Mede afhankelijk van de leerdoelen van de aios is er een scala aan leermogelijkheden, variërend van het doen van intakes, deelname aan uitvoering van allerlei diagnostische taken, uitvoeren van (deel)behandelingen, meedoen aan het uitvoeren van consultatieve taken, beoordelen van crisissituaties, etc. Werkzaamheden worden daarbij zowel op onze locaties als ook veel in outreachende setting uitgevoerd.

Centrale thema's

Kortom, deze opleidingsplek is bij uitstek geschikt om een beeld te krijgen van de ambulante-outreachende kinder- en jeugdpsychiatrie.

Daarbij staan de volgende thema's centraal:

Interesse?

Heb je interesse in deze stageplek of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder, of kijk op onze Contact pagina.

Terug naar Aanbod

het team

No items found.
Kunnen wij je helpen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.