Masterclass: Gezinsgerichte communicatie

Heb je vragen over deze club? Stel ze gerust!

Neem contact op

No items found.

Masterclass: Gezinsgerichte communicatie

Masterclass: Gezinsgerichte communicatie

Gedurende deze masterclass behandelen we diverse systeemtheorieën waarvan de pedagogisch medewerker in zijn dagelijkse jeugdzorgpraktijk gebruik kan maken om dysfunctionele communicatie en homeostase in gezinssystemen te doorbreken en vlot te trekken. 

Door wie?

De training wordt gegeven door Giel Vaessen. Giel heeft 49 jaar ervaring in de hulpverlening en het speciaal onderwijs, waarvan het grootste gedeelte in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij was hier werkzaam als groepswerker, teamleider, behandelcoördinator en systeemtherapeut. Vervolgens als zorgcoördinator in het Rec IV. Sinds 2002 geeft hij tevens praktijkgerichte cursussen over jongeren met psychosociale problematieken en hun gezinssystemen. Giel werkt vanuit zijn eigen bedrijf 'Kink in de Kabel' als opleider bij Care4Kidz.

Voor wie?

Hulpverleners in de jeugdzorg en docenten/leerkrachten met minimaal een HBO- of MBO-niveau 4 achtergrond.

Leeruitkomsten van de training?

⦁ De cursist is in staat om circulaire processen binnen gezinnen in kaart te brengen en te bespreken, waaronder zijn of haar eigen communicatieve beïnvloeding. De cursist weet hierbij eventuele lineaire schuldindicaties om te zetten in onderlinge circulaire beïnvloeding. 

⦁ De cursist is in staat om de vraag van de diverse gezinsleden in kaart te brengen en daarop het aanbod af te stemmen volgens het geleerde uit de territorium theorie van Bakker. 

⦁        De cursist is in staat om een begripvol relationeel fundament te leggen naar alle gezinsleden, waarbij hij of zij gebruik kan maken van de principes uit de contextuele systeemtheorie van Nagy. 

⦁         De cursist is in staat om gezinskaarten te maken volgens de methodiek van de structurele gezinstherapie / Minuchin, waardoor dialoog met het gezin ontstaat over thema’s als autonomie, leiding, verbondenheid, coalities, allianties, conflicten etc. 

⦁ De cursist weet de krachten van de diverse gezinsleden in kaart te brengen en methodisch in te zetten volgens de oplossingsgerichte gezinstherapie.          

⦁ De cursist weet zijn of haar eigen verbale en non-verbale communicatie om te buigen naar een doelgerichte complementaire interactie volgens de theorie van Watzlawick. 

Accreditatie:

De training gezinsgerichte communicatie is geaccrediteerd bij het SKJ voor 14 punten onder kenmerk: SKJ213502.

Waar?

De trainingen vinden plaats op onze eigen locatie op de Valderenstraat 5, 6163 GC te Geleen. Parkeerplaatsen kunt u vinden in de omliggende straten. Let s.v.p. goed op of parkeren in betreffende straat is toegestaan.

Wanneer?

De training bestaat uit 4 dagdelen, onderverdeeld in 2 dagen.

⦁ Donderdag 11 april 2024 van 09.00 tot 16.00 uur

⦁ Donderdag 18 april 2024 van 09.00 tot 16.00 uur

Kosten:

De kosten voor deelname aan de training bedragen € 515 incl. lunch en BTW.

Iedere deelnemer ontvangt tijdens de training tevens het boek ‘Communicare: ontwikkelingsstimulatie bij jongeren’ (ISBN: 9789463712415), geschreven door Giel Vaessen.

Voor incompany, informatie en aanmelden, mail naar: opleidingen@care4kidz.nl

Download hier de informatiebrochure.

het team

No items found.
Kunnen wij je helpen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.