Ook tijdens deze weekenden wordt gewerkt aan gestelde doelen, zoals beschreven bij de groepsbegeleiding maar staat een gezellig week end uiteraard eveneens centraal.

Voor jongeren met (rand)psychiatrische problemen is het leven stressvoller en moeilijker dan voor jongeren die een normale ontwikkeling doorlopen. Voor hen is zo’n weekendje van plezier en ontspanning eigenlijk een absolute noodzaak.

Samen met jongeren van hun eigen leeftijd (wij maken een onderscheid tussen kinder- en puber weekenden) garandeert Care4Kidz een super logeerweekend op een schitterende locatie.

Natuurlijk is er voor de jongeren op sociaal gebied veel te leren. Een groep bestaat uit 4 of 5 kidz en wordt begeleid door professionele medewerkers. We proberen zoveel mogelijk met vaste groepen en vaste begeleiders te werken, om de jongeren veiligheid en houvast te bieden.

De logeer weekenden zijn met name dan ook bedoeld voor kidz die individuele- of groepsbegeleiding krijgen binnen Care4Kidz. Uit ervaring blijkt dat versnippering van zorg weinig meerwaarde biedt in de ontwikkeling van jongeren en hun gezinssystemen.

Wij verblijven vaak op Landal GreenParks in Vaals of Roompot Weerterbergen in Weert. De parken en omgeving bieden een perfecte mogelijkheid om leuke activiteiten te organiseren voor de jongeren. We organiseren verschillende binnen- en buitenspelen en maken gebruik van de vele faciliteiten die de accommodatie en de omgeving ons bieden. We kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het park. Natuurlijk is het programma van de kinderen anders dan voor de pubers.

Vanzelfsprekend houden we professioneel rekening met de probleemgebieden en maken gebruik van de gezonde ontwikkeling en mogelijkheden van de kinderen.

Een weekend duurt van vrijdag 18.00 uur tot zondag 16.00 uur. Het vervoer van en naar de afgesproken plek dient u als ouder zelf te verzorgen. Wanneer dit niet mogelijk is zullen wij samen met u kijken naar mogelijkheden.