Masterclass: Paniekstoornis

Heb je vragen over deze club? Stel ze gerust!

Neem contact op

No items found.

Masterclass: Paniekstoornis


In deze masterclass besteden we aandacht aan de verschillende kenmerken van een paniekaanval en paniekstoornis. Aan de hand van het cognitieve model van de paniekstoornis (ook wel de paniekcirkel genoemd)leren de deelnemers begrijpen hoe een paniekstoornis ontstaat en wat de rol is van vermijdingsgedrag en/of veiligheidsgedrag.
Dit model kan ook gebruikt worden bij het geven van meer informatie aan jongeren; welke factoren versterken de klachten en houden de klachten in stand? Op welke manier kunnen jongeren de vicieuze cirkel waar zij in zijn beland, doorbreken?
Hieraan gekoppeld willen we de deelnemers kennis laten maken met verschillende interventiemogelijkheden, waaronder cognitieve therapie en (interoceptieve)exposure. De werkzame elementen hiervan worden verder toegelicht. Tot slot zullen er tips gegeven worden met verwijzingen naar verdiepende literatuur.

Door wie: De training wordt gegeven door Wendy Notermans(GZ-Psycholoog, Cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt) en Johannes Koch(GZ-Psycholoog, Cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt). Beiden zijn momenteel werkzaam bij Care4Kidz en werken als docent voor RINO Zuid.

Voor wie: Hulpverleners in de jeugdzorg en docenten/leerkrachten met minimaal een HBO of MBO niveau 4 achtergrond.

Accreditatie: De training Paniekstoornis is geaccrediteerd bij het SKJ voor 6 punten onder kenmerk: SKJ208984 en maakt onderdeel uit van de 3daagsetraining Angst en Paniek (18 punten).

Waar: De trainingen vinden plaats op onze eigen locatie op de Valderenstraat 5, 6163 GC te Geleen. Parkeerplaatsen kunt u vinden in de omliggende straten. Let s.v.p. goed op of parkeren in de betreffende straat is toegestaan.  

Wanneer: Donderdag 16 december 2021 (09:30 – 16:00 uur).

Kosten: De kosten voor de deelname per module bedragen 195€ Incl. lunch en BTW.

Meer informatie: Wil je meer weten over deze Masterclass? Download dan de informatiebrochure onderaan deze pagina.

Aanmelden: Meld je aan door te mailen naar opleidingen@care4kidz.nl 

Download hier de informatiebrochure

het team

No items found.
Kunnen wij je helpen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.