Sommige jongeren leren prettiger via een individuele begeleiding, voor anderen is een groepsbegeleiding meer passend. In een groep kan men leren van en met elkaar, waarbij het geleerde meteen in praktijk gebracht kan worden! De vaardigheden waaraan gewerkt wordt, zijn in wezen niet anders dan bij de individuele begeleiding. Ook hier werken we aan psycho educatie, vrije tijdsinvulling, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, weerbaarheid, oplossingsvaardigheden, plannen en organiseren…

Care4kidz biedt diverse groepsactiviteiten. De activiteiten variëren met regelmaat. Wij kijken ook samen met de kidz wat zij leuk vinden om te doen en wat mogelijk is. De activiteit is uiteraard niet het doel, maar het middel om te leren. Maar leren doen we allemaal gemakkelijker en sneller tijdens prettige activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan paardrijden en verzorgen, creatieve activiteiten, koken, voetballen, zwemmen, speurtochten, boot camp, Gps tochten, boogschieten…. Sommige groepen hebben vrij vaste activiteiten, zoals het paardrijden en verzorgen op dinsdag en donderdag of de voetbalclub op woensdag.

Activiteiten vinden plaats op dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagen. De groepsgrootte varieert, maar er is gemiddeld 1 begeleider op 3 a 4 jongeren. Op zaterdagen worden de kidz ingedeeld in leeftijdsgroepen. De kleintjes (5 tot 7 jaar), de top kidz (7 tot 10 jaar), de middel kidz (10 tot 12 jaar), de junior kidz (12 tot 14), de pubers (14 tot 16) en grote kidz (16 t/m 21). Vanzelfsprekend kijken we samen met U niet alleen naar de kalenderleeftijd maar ook naar de ontwikkelingsleeftijd van uw zoon of dochter.

De activiteiten vinden op locaties plaats in Schimmert, Schinnen en Nuth.